Роберто Мартинес подписа с Евертън. Контрактът на испанския специалист е за 4 години. Той заменя на поста Дейвид Мойс, който пое Манчестър Юнайтед. Ръководството на Евертън преди това постигна договорка с колегите си от изпадналия в Чемпиъншип Уигън да плати компенсация от 1,5 милиона паунда за привличането на мениджъра.

В края на изминалия сезон 39-годишният Роберто Мартинес напусна мениджърския пост в Уигън, след като изведе тима до триумф във ФА Къп, но не успя да предотврати изпадането от Висшата лига. Босът на Атлетик Дейв Уилън обаче обяви, че клубът ще поиска неустойка за оставащата част от договора на Мартинес, ако някой клуб го пожелае.

Испанецът води Уигън от 2009 г., като преди това беше начело на Суонзи. По време на кариерата си на футболист испанецът е играл за Сарагоса, Белагер, Уигън, Мъдъруел, Уолсол, Суонзи и Честър. "Мартинес ще бъде глътка свеж въздух за Евертън. На феновете ще се хареса неговото виждане за играта, а футболистите ще развият качествата си", коментира назначението Кевин Кямбъл, бивш нападател на "карамелите".