Мартин Петров се завърна късно снощи от Англия, след като пропадна трансфера му от Манчестър Сити в Тотнъм. Националът сподели, че е уморен от сагата, която се разрази около него в последните дни.

"Хубаво е, че два големи отбора от Англия се борят за мен, и то именити клубове. С единият имам договор, а за другия ще видим догодина както ще стане", сподели с усмивка Петров за Гонг.

"Ръководството на Манчестър Сити твърди, че разчита на мен. Това е причината за проваления трансфер. Марк Хюз каза, че ще залага на мен и затова стопира сделката. Действията им до този момент не са такива, каквито казват. Това е причината да потърся развитие с моя мениджър. Постъпих колегиално, без да се карам с някой. Танев ме уведоми за интереса и каза, че е добре да присъствам на срещата. След това обаче ми казаха, че сделката се проваля, това е", коментира Мартин Петров.

"Не е приятно, когато чакаш нещо да се случи. Професионалист съм и съм сигурен, че рано или късно в Манчестър Сити ще разчитат на мен. Знаете колко дълъг е сезонът в Англия. Тренирам си и чакам шанс, за да се възползвам. Най-важното е, че съм жив и здрав. Преди години, когато бях с патериците, нищо не можех да направя. Тогава беше много по-тежко за мен. Имам договор за още една година, а сега се готвя за мача в събота", продължи Петров.

Националът се надява липсата на напрежение да помогне на "трикольорите" в предстоящите световни квалификации с Черна гора и Италия.

"По-лошо от това да не се класираме няма как да стане. Така че, може би е по-добре, че сме по-освободени. Колкото до проблемите със стадиона - това го очаквах. Беше ясно, че след концерта на Мадона ще стане така. Не знам как е допуснато такова нещо. Както винаги, гледат да вземат парите", каза още Марто, добавяйки, че се надява да започне да бележи и за България, а не само в контролите на Манчестър Сити. /БЛИЦ