Селекционерът на националния отбор на България Лотар Матеус е вдигнал луд скандал в телевизионно студио преди мач от Шампионската лига и след това си е тръгнал ядосан. За това свидетелства видео клип, разпространен в интернет пространството.
 
Авторът на филмчето не уточнява кога или преди коя футболна среща е направено. Не е ясен и поводът за гнева на Матеус. Вижда се, че декорът е от студио на Шампионската лига. Телевизията е “Ал Джазира”. Предполага се, че скандалът се е разиграл преди последния мач на Байерн в турнира през този сезон. Това е загубата с 2:3 от Интер в осминафинален реванш, игран на 15 март.
 
Лотар Матеус не е непознат коментатор на футболни срещи за зрителите на “Ал Джазира”. Той анализираше за арабската телевизия двубоите от световното първенство в ЮАР през 2010 г.

ПРИБЛИЗИТЕЛЕН ПРЕВОД НА ДУМИТЕ НА ЛОТАР МАТЕУС
“Става дума за уважение. А той (сочи към един го гостите в студиото), няма респект. Тази вечер останах в Мюнхен заради тази простотия тук! Няма какво да ми обяснявате, можете да ми обясните всичко. Аз си загубих вечерта тук. Останах само заради „Ал Джазира”, а имам работа в Лондон”, казва Матеус.
 
След това Матеус получава телефонно обаждане, където също говори на висок тон.
 
“Здравейте. Не, съжалявам. Сега ще Ви кажа нещо. Останах в Мюнхен заради тази ш..ана работа тази вечер. Нищо няма да ми давате. Мислите, че можете да си играете с мен. Аз не съм дете. Уважавам Ви много. Но в този момент вие не ме уважавате. Изчакайте един момент. Не съм свършил. Изчакай, приятел. Искам да ти обясня нещо. Смених си полета, за да направя услуга на “Ал Джазира”, на г-н Насър.  Аз промених плановете си, и ще пътувам за Лондон утре, вместо днес. Първо, трябва да се подготвите по-добре. Не мога да приема това, което правите днес. Но аз бях тук...”./БЛИЦ
 
ВИДЕО ОТ СКАНДАЛА НА МАТЕУС В СТУДИОТО НА “АЛ ДЖАЗИРА”