Преминалият в Реал (Мадрид) Килиан Мбапе вкара гол и направи две асистенции за победата на Франция с 3:0 срещу Люксембург в контролната среща. Проверката се игра на стадион „Сен-Симфорен“ в Метц.

Защитникът на ЦСКА Енес Махмутович беше цял мач на терена за Люксембург, като можеше да вкара гол, но удари напречната греда.

Срещата ще се запомни също така с доста неприятен инцидент след старта на второто полувреме, когато фенове на домакините опитаха да уцелят с камъни играчи на някои от двата отбора, но за щастие нямаше пострадали. 

Антоан Гризман стреля от границата на наказателното поле в 12-ата минута, но топката се отби в десния страничен стълб.

Килиан Мбапе направи огромен пропуск в 26-ата минута. Той си създаде пространство в наказателното поле на Люксембург, след което стреля, но Антони Морис спаси.

Франция поведе в 43-ата минута. Мбапе асистира за попадението на Рандал Коло Муани - 1:0.

"Петлите" направиха 2:0 в 70-ата минута, когато Мбапе подаде на Жонатан Клос, а той отблизо вкара топката във вратата на Антони Морис.

Две минути по-късно Клос комбинира с Антоан Гризман, който бе на добра позиция, но стреля в аут. 

В 82-ата минута след центриране в наказателното поле на Франция футболистът на ЦСКА Енес Махмутович се извиси над всички и засече с глава, но право в напречната греда.

Франция отбеляза трети гол в 85-ата минута, когато Брадли Баркола взаимодейства по отличен начин с Килиан Мбапе, който оформи крайното 3:0. 

"Петлите" имат още една контрола преди Евро 2024. В неделя приемат Канада в Бордо.