Голямата звезда на Франция и ново попълнение на Реал (Мадрид) Килиан Мбапе направи любопитни разкрития за вече бившия си тим ПСЖ. Нападателят призна за "жестоко отношение" от ръководството на тима и заплахи в началото на сезона, че повече няма да играе.

"Ще бъда играч на Реал Мадрид поне през следващите пет сезона. Много съм развълнуван от идеята да се присъединя към този велик клуб. Пристигам там с голяма доза скромност. Бих искал да благодаря на всички, които са ми помогнали по някакъв начин.

Има много емоции, но трябва да се върна към нещо по-рационално. Имам отговорности като капитан на френския отбор. Благодаря на Флорентино Перес. Знам, че е несправедливо, но няма да отговарям на други въпроси, освен на тези, свързани с националния отбор.

Изпитвам голямо облекчение. Много съм щастлив и мисля, че това лесно се вижда по лицето ми. В края на сезона играх по-малко. Всички знаят защо. Но това няма да бъде оправдание по време на турнира (Евро 2024)", започна Мбапе.

"Беше ми обяснено в началото на сезона, че повече няма да играя за ПСЖ, беше ми казано в очите, беше ми говорено жестоко, беше ми казано това. Луис Енрике и Луис Кампос ме спасиха. Без тях нямаше да стъпя отново на терена. Това е истината и затова винаги съм бил толкова благодарен на треньора и спортния директор.

В ПСЖ не бях нещастен. Да кажа това би означавало да плюя там, където съм бил. Това би било плюене в лицето на всички хора, които ме защитаваха. Но имаше неща, които ме направиха нещастен. А играч като мен, с моята величина, не може да го показва. Опитах се да бъда възможно най-позитивен. Всички играчи, треньорът и щабът ми помагаха. Щеше да е малко гадно да плюя и няма смисъл. Но има неща и хора, които са ме направили нещастен, това е сигурно, разкри Мбапе.

"Мисля, че един щастлив човек е по-вероятно да играе добре, отколкото един нещастен човек. Сега няма извинение за представянията, които съм имал. Не защото съм усмихнат, а защото ще печелим мачове. Европейското е по-сложно от Световната купа. Всички отбори се познават и са свикнали да играят помежду си. От груповите етапи нататък е много трудно. Не сме го печелили от много дълго време. 24 години са много време.

"Мисля, че влязох в този сезон с различна амбиция, с различно изискване. Винаги съм смятал, че никога няма да играя. От момента, в който стъпих на терена, това беше успех. Но в сравнение с това мисля, че е имало и по-добри сезони. Но този беше най-трудният. Той е този, с който най-много се гордея, като се има предвид всичко, през което преминах. През следващата година няма да се задоволя с година като тази.

За мача с Люксембург, голямата звезда на френския футбол каза: "Ще се отнесем с уважение към нашите съперници. Просто се подготвяме. Най-добрият начин да го направим е да се ориентираме тактически и технически“.

"Как се справих с напрежението ли? Плащат ми много пари, за да правя това, което обичам най-много на света. Хората стават всеки ден, за да отидат във фабриката. Би било неуместно да се оплаквам. Има и по-лоши неща, но и това не беше приятно. Не съм видял всички съобщения от вчера насам. Но да избера едно от тях би означавало да омаловажа останалите. Видях някои от идолите на Реал Мадрид, бъдещи съотборници, бивши съотборници, всички... беше истинско удоволствие. Надявам се, че ще мога да оправдая всичко това", завърши Мбапе.