Килиан Мбапе вече се присъедини към подготовката на ПСЖ, а утре ще има важна среща с боса на клуба Насер Ал-Хелайфи, след която ще се знае повече за развръзката на сагата около френския голмайстор.

24-годишния нападател не иска да продължи договора си с ПСЖ, но иска да завърши този сезон, за да спечели 150 милиона евро под формата на бонус и след това да отиде в Реал (Мадрид) като свободен агент следващото лято. Това обаче изглежда недопустимо за парижани, чиито финансови изчисления показват, че подобна развръзка ще доведе клуба до сериозен финансов срив. Парижани ще бъдат застрашени от правилата на финансовия феърплей и ще трябва да продадат допълнително футболисти.

Мбапе и Ал-Хелайфи ще разрешат сагата очи в очи, но редица медии твърдят, че нищо особено няма да се промени, тъй като французинът смята да напусне едва догодина, споделяйки това и пред новия треньор Луис Енрике.

В събота ПСЖ заминава на предсезонно турне в Япония, но не е сигурно дали Мбапе ще бъде с тима и дали след срещата с боса ще започне наддаването за неговия подпис. Това ще е първа среща между тях след писмото, с което футболистът информира клуба, че няма да активира клаузата за удължаване на своя договор до 30 юни 2025 година.