Елиминираният от Байерн на 1/8-финалите в Шампионската лига през седмицата ПСЖ спечели трудно с 2:1 при визитата си на Брест в мач от 27-ия кръг на френската Лига 1.

В 11-ата минута Карлос Солер се възползва от рикошет в наказателното поле на Берст и шутира, но ударът му намери десния страничен стълб на вратата на домакините.

Карлос Солер (37) даде аванс на парижани след добавка при отразен от Марко Бизот удар на Килиан Мбапе. Скоро след това обаче Франк Онора (43) преодоля Серхио Рамос и Тимотее Пембеле и шутира, за да изравни резултата.

След почивката ПСЖ отново бе по-активният от двата отбора и в 55-ата минута Лионел Меси центрира опасно в наказателното поле, а топката прелетя опасно покрай десния страничен стълб на вратата.

Меси изведе Килиан Мбапе на чиста позиция в 62-рата минута, но французинът не успя да намери очертанията на вратата с прехвърлящ удар.

В добавеното време при контраатака Лионел Меси изведе Килиан Мбапе (90+1), който излезе сам срещу Марко Бизот и донесе трите точки на гостите

С тази победа ПСЖ остава първи с актив от 66 точки, докато Брест е на 15-а позиция с 23 пункта на сметката си.