ПСЖ с Лионел Меси, Неймар и Мбапе в състава допусна грандиозна издънка - загуба с 0:2 като гост на Рен. Мачът беше от деветия кръг на Лига 1 във Франция, като това е първа загуба за отбора на Маурисио Почетино през новото първенство. 

Преди днешната среща ПСЖ беше с 8 победи от 8 мача в Лига 1 и е убедителен лидер. Рен пък е чак на 14-ото място с 9 точки. Домакините, водени от треньора Бруно Женесио, нанесоха своя удар в последната минута на първото полувреме, когато Гаетан Лаборд откри резултата, и в първата минута на втората част. Само 18 секунди след подновяването на играта Флавиен Тет покачи на 2:0, а до края играчите на Рен удържаха на натиска на гостите и успяха да измъкнат сладката победа. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

ВАР също изигра сериозна роля, след като отмени попадение на Мбапе в 68-ата минута заради засада. В края на срещата пък Ашраф Хакими извърши нарушение срещу Гаетан Лаборд и се стигна до дузпа за Рен, но системата за видеоповторение отново се намеси и съдията промени решението си, отменяйки я.  

Меси, който беше по-активен през първото полувреме, игра цял мач. Аржентинецът беше близо до откриването на головата си сметка за ПСЖ в Лига 1, но удари греда преди почивката. 

Припомняме, че преди дни Меси вкара първото си попадение за френския гранд, но в Шампионската лига - при победата с 2:0 срещу Манчестър Сити.