Елин Топузаков и Димитър Телкийски вече са в Израел, където се очаква да продължат кариерата си. Двамата преминават в елитния Апоел (Рамат Ган) със свободен трансфер от Левски. БЛИЦ първи ви поднесе новината, че Мечо и Топчо отново ще заиграят в Израел, след като преди време отидоха в пакет и в Апоел (Тел Авив).

В Тел Авив те бяха посрещнати от човек на клуба и от фенове, които ги закичиха с шалове на Апоел (Рамат Ган). Ултрасите не пропуснаха да си направят снимки с Телкийски и Топузаков.

"Обичаме Израел. Играли сме за Апоел (Тел Авив) и пазим добри чувства от престоя си тук. В България бяхме в голям отбор. През миналия сезон завършихме трети в първенството, но играхме в групите на Лига Европа срещу Лацио, Виляреал и Залцбург", разказа пред израелските медии Елин Топузаков на аерогарата.

Топчо обясни, че бившият член на управата на Апоел (Тел Авив) и настоящ ръководител в Апоел (Рамат Ган) Шахар Бен Ами ги е поканил да се завърнат в израелския футбол. "Той ни се обади. Ще видим какво ще стане. Имаме добри спомени от Апоел (Тел Авив), но сега отиваме на друго място. Надяваме се всичко да бъде наред и след това ще говорим повече", каза още Топузаков.

Димитър Телкийски, който ще получава около 90 000 долара на сезон без премиите, си спомня за новия си клуб от мачовете с Левски в евротурнирите. "Помня Апоел (Рамат Ган), защото преди 7 години играх срещу тях в квалификациите на турнира за Купата на УЕФА. Тогава спечелихме и двата мача. Знам, че сега целта на Апоел е да запази мястото си в първа дивизия", коментира Мечо. /БЛИЦ