Реал яде бой от Барса с 0:3 на свой терен, но повечето мадридски медии се опитаха да фокусират вниманието върху играта на любимците им. Според изданията три са нещата, които сме научили от "Ел Класико". Любопитното е, че те са свързани главно с футболисти на Реал. Ето какво пишат в испанската столица:

"Барселона победи Реал (Мадрид) с 3:0 във вторият мач от полуфиналния сблъсък за Купата на краля. "Лос бланкос" се представиха добре, но в завършващата фаза не успяха да се справят на нужното ниво.

От своя страна "каталунците" не показаха най-доброто, на което са способни, но въпреки това показаха изключителна ефективност пред гола.

Първото нещо, което трябва да се отбележи е, че и двата отбора бяха силно зависими от триотата си в атака Винисиус-Бензема-Васкес за отбора на Сантяго Солари и Дембеле-Суарес-Меси за тима воден от Ернесто Валверде.

Атакуващите футболисти на Реал играят добре през този сезон, но не могат да доведат отбора си до спечелването на трофей.
Видно за всички е, че Иско, Бейл и Асенсио не са в най-добрата си форма и не заслужават да попаднат сред титулярите, но Солари трябваше да "построи" така нападението си, че да може да покаже най-доброто.

Вторият важен факт е колко зависим е "лос бланкос" от 18-годишната си звезда Винисиус Джуниър.

Това е първия сезон на младока на такова високо ниво и той е най-активният и важен играч за Реал.
 
Бразилецът показва страхотни игри от началото на сезона, като до момента е отбелязал четири попадения и е подал за девет, и със сигурност ще бъде човекът, на когото "кралете" ще могат да разчитат за в бъдеще.

Но сега той е твърде крехък и му е нужно да придобие опита, да стане решителен и да се превърне във водеща фигура в отбора.

Младокът имаше най-чистите възможности за своя отбор, но не съумя да отбележи, като в някои от ситуациите дори не уцели вратата.

Въпреки победният гол срещу Леванте в последния кръг от първенството в Испания, Гарет Бейл бе оставен на скамейката именно за сметка на Винисиус.

Третото, но наистина впечатляващо, бе представянето на Серхио Регилон.

22-годишният е изключителна придобивка за Реал. След мача, който изигра срещу Атлетико на " Метрополитано", показа че може да се разчита на него като постоянен ляв бек за в бъдеще.

Юношата на "белите" допринесе много и в нападение освен в защита, като дори имаше една от най-чистите възможности за отбелязване на гол.

Испанецът не успя да скрие сълзите си след последният съдийски сигнал. Фотограф засне как Лукас Васкес успокоява младия си съотборник.

С често пускане в игра на Регилон заедно с Винисиус, могат да сформират страхотно партньорство и феновете на Реал могат да бъдат оптимисти за бъдещето на своят любим клуб.