Мениджърът на Тотнъм Тим Шерууд покани до себе си на пейката постоянно недоволстващ фен по време на мача срещу Астън Вила (3:0) от последния 38-и кръг на Висшата лига през уикенда. Този успех гарантира на "шпорите" участие в турнира Лига Европа през следващия сезон.

Повечето от футболните фенове по стадионите имат самочувствието, че знаят повече от треньорите и биха се справили по-добре от тях. Един от привържениците Тотнъм получи възможността да демонстрира знанията си за най-популярната игра в света. По време на мача срещу Астън Вила фенът Дани Гримсдейл отново не спираше да критикува мениджъра от Тим Шерууд от трибуните. В свой отговор Шерууд го покани да седне до неговия асистент Щефен Фройнд на пейката на „шпорите”.

„Този тип е експерт. Всяка седмица ми казва какво трябва да правя и аз реших да му там тази възможност да упражни тази работа. Трябваше да извлека още ползи от него”, сподели след мача Шерууд.

Дани Гримсдейл изживя деня на живота си и освен това си тръгна от „Уайт Харт Лейн” с якето, което му бе облечено от Шерууд при поканата да седне на пейката. „Накрая казахме на полицията, че трябва да го издирят, защото той си завлече якето. От мен да мине обаче той може да го задържи”, пошегува се още мениджърът на „шпорите”.

„Беше великолепен момент. Няма да го забравя никога. При резултат 3:0 му казах, че би било добре да даде шанс на млади играчи и той ми отвърна: „Знаеш ли какво? Защо не слезеш при мен и не го направиш сам?”, коментира ситуацията самият Дани Гримсдейл.

Едва ли досега мениджър е реагирал по по-добър начина на критика срещу него. Въпреки решението си това може би беше последният мач на Шерууд като мениджър на Тотнъм, тъй като английските медии не спират да спекулират с имена за негов заместник, сред които са тези на Франк де Бур (Аякс) и Маурисио Почетино (Саутхемптън).