Австралийският мениджър на Тотнъм Ангелос Постекоглу каза, че в неделя е излагал факти, когато заяви след поражението от Арсенал, че винаги печели трофей във втория си сезон.

Постекоглу, който често е на нож с представителите на медиите в Англия, е все по-често критикуван. От началото на сезона "шпорите" имат само една победа в четири мача във Висшата лига и заемат 13-о място в класирането, а думите му след поражението от големия съперник в Северен Лондон през уикенда предизвикаха сериозно озадачение сред фенове и специалисти.

"Просто изложих факти. Не съм излъгал и не съм казал нещо, което не се е случило", каза специалистът, който взе трофеи във вторите си сезони в Бризбейн Роър, Йокохама Маринос и Селтик.

"Странно е защо се превръща в такова голямо събитие това, че съм казал нещо. Казах нещо, което е самата истина, а изглежда много хора се разстроиха от това", добави Постекоглу.

Тотнъм не е печелил никакъв трофей от 2008 година насам, когато вдигна купата на Лигата. В сряда "шпорите" срещат Ковънтри в мач от третия кръг в същия турнир и това изглежда като най-добрата възможност за лондончани да прекъснат сушата си без отличие.

"Когато си постигнал нещо, не трябва ли да казваш: "Да, аз го направих и се надявам, че ще се случи отново. Това с трофеите във втория ми сезон винаги се е случвало и се надявам да стане и сега", обясни мениджърът.

"Всеки мач е възможност за нас да се върнем на пътя на успеха. Очевидно в състезанията за купите има определен график за напредък и нашият фокус е там“, каза още Постекоглу.

Той потвърди, че контузеният полузащитник Ив Бисума ще пропусне пътуването до Ковънтри, но може да се завърне за съботния домакински мач от Висшата лига срещу Брентфорд.