Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп коментира загубата на тима си с 0:3 от Барселона в първи полуфинал от Шампионската лига. Въпреки резултата германецът е доволен от представянето на тима си, но призна, че не е изненадан от представянето на Лионел Меси. Аржентинецът вкара своя гол №600 за Барселона с прецизно изпълнение на пряк свободен удар от 35 метра.

„Няма как да се защитим при такова изпълнение на фаул. Вторият гол в мача вероятно не е демонстрация на най-доброто в кариерата на Лионел Меси, но в достатъчна степен показва, че той е в един от най-силните си сезони. Знаех, че Меси е световна класа и затова не съм изненадан от представянето му. Аз съм доволен от играта ни в защита срещу целия отбор на Барселона. Аз, както всички останали, съм голям фен на тази формация на Барса. Моите момчета обаче през цялото време бяха равностойни и не показаха, че се страхуват от съперника. Надиграването беше чисто футболно“, коментира Клоп.

Паметливите футболни анализатори веднага намериха причината 51-годишният немец да не е толкова силно впечатлен от прекия свободен удар на Меси. Те припомниха мач между Хамбургер и Борусия (Дортмунд) от 2014 година. Тогава „жълто-черните“ под ръководството на Клоп също губят с 0:3, а в края на мача Хакан Чалханоглу е точен от фаул от 43 метра.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2018/19 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ