Звездата на Барселона Лионел Меси коментира победата с 4:0 над Милан в реванша от 1/8-финалите на Шампионската лига. С нея каталунците продължават напред, въпреки че в Италия загубиха с 0:2. Меси отбеляза два от головете.

"Не беше важно да мислим дали ще продължи напред, а да забравим за резултата от първия мач. Всички в отбора знаехме, че трябва да заложим на нашия си стил на игра, предполагам феновете са разбрали това. До първия гол, който вкарах, не дадохме на Милан да излезе от тяхната половина.

След него продължихме да натискаме. Искахме да вкараме още един колкото се може по-бързо, за да изравним резултата от двата мача. И при втория момент топката попадна в мен и просто стрелях към вратата. От години демонстрираме футбол на толкова високо ниво. Бяхме наясно, че за да се класираме за следващия кръг, трябва да играем нашия стил на игра", коментира Меси.

"Чудо е, че с тези два гола съм вече на второ място по брой попадения в Шампионската лига. Това е сериозно достижение. По-важното обаче е, че отборът се класира на 1/4-финал."