Голмайсторът на Барселона Лонел Меси е поискал увеличение на заплатата си, след като Кристиано Роналдо подписа нов договор с Реал (Мадрид) и по непотвърдена информация счупи абсолютния рекорд, превръщайки се в най-скъпоплатения футболист в света с 21 милиона евро на година.

Според испанските медии четирикратният носител на „Златната топка” за най-добър футболист в света настоява възнаграждението му да бъде вдигнато от 16 на 18 милиона евро, за да не остане много назад след Роналдо по този показател. Любопитен факт е, че годишните приходи на аржентинеца от реклами и спонсорски договори са около 30 милиона евро.

В началото на годината Меси поднови договора си с каталунците, чийто ръководители обаче не са склонни да изпълнят желанието на аржентинската звезда.

"Не може да си променим политиката според възнагражденията на футболисти на други отбори. В момента нямаме планове да подновим договора на Меси. На този етап водим преговори с Андрес Иниеста за нов контракт", коментира говорителят на клуба Тони Фрейкса.