Кой е по-добър - Лионел Меси или Кристиано Роналдо? Този спор изглежда вечен! Но от спортната редакция на английското издание "Дейли мейл" дадоха своя отговор, що се касае до изминалите 10 години.

27 от репортерите подредиха своя топ 50 за периода, а победител наистина е един измежду двамата големи футболни "врагове".

На първо място в престижната класация застава... Лионел Меси.

"Той е там, където му се полага, нали? Изобретателният аржентинец се справи доста добре през десетилетието. Вижте цифрите - Меси е бележил по 50 и повече гола за своите клубни и национални отбори в 9 от последните 10 години. През 2012 г. той вкара 91 гола. 91! Това не е грешка! Такъв като Меси не сме виждали преди, а няма и да видим отново", пишат от изданието в сайта си, информира bTV.

Очаквано на второ място е капитанът на Португалия Кристиано Роналдо, който през изминалите 10 години игра за два отбора - Реал Мадрид и Ювентус. 

"Той беше супер голмайстор в Реал, печелеше трофей след трофей в Шампионската лига и ги направи 5 в колекцията си. След това отиде в Ювентус, за да наложи доминацията си в Серия "А"", представят го от "Дейли Мейл".

На трето място е Андрес Иниеста, който постигна почти всичко с "Барселона" преди да избере да продължи кариерата си в Япония.

В топ 50 на футболистите за последните 10 години няма нито един българин.