Звездата на Барселона Лионел Меси продължава да чупи рекорд след рекорд и е на път да подобри този за най-много отбелязани голове на международна сцена в рамките на една календарна година. С отбелязаните си 2 попадения при победата на Барса в гостуването на Спартак (Москва) (2:0) тази вечер аржентинецът изравни постижение отпреди 103 години.
 
Англичанинът Вивиън Уудуърд държеше рекорда досега с 25 гола през 1909 година, но сега вече и Меси има толкова. Общо 13 от головете на аржентинеца са за Барселона, а останалите 12 за Аржентина. Зад него в тази класация остават Неймар с 21 (8 за Сантос и 13 за Бразилия), Златан Ибрахимович със 17 (3 за ПСЖ и 14 за Швеция), а колкото шведа имат още Кристиано Роналдо (12 за Реал (Мадрид) и 5 за Португалия) и Радамел Фалкао (12 за Атлетико (Мадрид) и 5 за Колумбия).
 
Меси закръгли постижението си на 80 попадения през тази година във всички турнири и вече на само 5 попадения от рекордна на германеца Герд Мюлер. Той задмина Раул, като стана играчът с най-много мачове в ШЛ, в които е вкарвал два или повече гола - цели 15. Легендата на Реал Мадрид е правил същото нещо 14 пъти.

След като се разписа в Москва, аржентинският национал изравни друг рекорд на Раул - за вкарвани голове в най-голям брой различни градове в Шампионската лига, като и двамата вече са правили това в по 19.
 
В Шампионската лига Меси вече има 56 гола (24 през тази година), което е само с 2 попадения по-малко от третия във вечната ранглиста Андрий Шевченко. Пред украинеца са само Рууд ван Нистелрой (60 гола) и Раул (71 гола).