Голямата звезда на Барселона Лионел Меси сподели, че вратарят на Реал (Мадрид) и испанския национален отбор Икер Касияс също заслужава да спечели “Златната топка”, но въпреки това се надява отличието да бъде за играч на каталунците.

“Касияс също заслужава да спечели „Златната топка“. Що се отнася до Кристиано Роналдо, естествено е, че който печели титли има по-голям шанс да спечели наградата. Все пак се надявам някой от моите съотборници като Иниеста и Шави да спечелят това отличие. Но има много време до тогава“, коментира на пресконференция Меси, който е трикратен носител на отличието за най-добър футболист в света.

“Дано да успеем да спечелим всички титли през този сезон. Това е целта, която си поставяме в началото на сезона. Имам лоши спомени от полуфинала на Шампионската лига миналия сезон, когато отпаднахме неприятно от Челси. Всяка година става по-сложно. Миналият сезон Реал спечели титлата и сега ще бъде още по-трудно. Но ние ще се борим за всички отличия“, допълни аржентинецът.

“Това, което прави Виланова тези 2 дни, сме го правили с Гуардиола 4 години. Неговите методи няма как да бъдат различни. Не искам да отговарям на някои нападки на Роналдо. Старая се да поддържам добро ниво, да израствам. Правя всичко възможно, за да се възползвам от момента. Моята цел е да печеля титли и купи“, завърши нападателят.