Аржентина отпадна на осминафиналите на световното първенство в Русия след загуба от Франция с 3:4. През цялото време погледите бяха насочени към Лионел Меси, а непрестанните слухове за влиянието му в отбора не престават. Стигна се до там, че Меси бе обявен за селекционера в сянка, който казвал кои от съотборниците му да играят. Вестник „Clarin“ излиза с нови два епизода за дългата ръка на Меси в съблекалнята. Единият е по време на лагера за контролите през март, а другият преди началото на световните финали.

„Аржентина бе на лагер за няколко дни в Манчестър, където се подготвяше преди контролите срещу Италия и Испания. Преди двубоя срещу „скуадра адзура“ един от асистентите на Хорхе Сампаоли – Себастиан Бекасесе, отиде при Меси по време на тренровката, за да го коригира. „Ле, не прави така. Направи го по този начин“, каза Бекасесе и го докосна по рамото. По-скоро жестът, отколкото инструкцията разгневиха Меси, който даде ясен сигнал на Сампаоли, че нещо подобно не трябва да се повтаря повече“, пише изданието.

„Clarin“ добавя, че именно Меси е посъветвал Сампаоли да не разчита на Федерико Фасио и Ло Селсо по време на Световното първенство. Защитникът игра през второто полувреме на мача срещу Франция, докато Ло Селсо не записа нито една минута на Мондиал 2018.