Звездата на Барселона Лионел Меси продължава да троши рекордите, н не се интересува от тях. Аржентинецът е на път да подобри този за най-много отбелязани голове на международна сцена в рамките на една календарна година. С отбелязаните си 2 попадения при победата на Барса в гостуването на Спартак (Москва) (2:0) тази вечер аржентинецът изравни постижение отпреди 103 години.

Англичанинът Вивиън Уудуърд държеше рекорда досега с 25 гола през 1909 година, но сега вече и Меси има толкова. Общо 13 от головете на аржентинеца са за Барселона, а останалите 12 за Аржентина.

Меси закръгли постижението си на 80 попадения и вече на само 5 попадения от рекорда на германеца Герд Мюлер. "Знаехме, че трябва да започнем силно мача, за да избегнем повторение на двубоя със Селтик, който загубихме. Не ни беше лесно, но се справихме. През второто полувреме целта ни беше да контролираме топката и да не позволим на Спартак да се разиграе", каза аржентинецът. “Рекордът, ако го постигне, ще бъде следствие на добрата му игра, а не самоцел", подкрепи го и треньорът на Барса Тито Виланова.