Звездата на Барселона Лионел Меси никак няма да остане доволен от решението на клубната управа относно треньорския пост в отбора. Капитанът на каталунците в последно време сериозно недоволства от наставника Кике Сетиен и иска неговото уволнение. Меси дори обяви, че иска начело на „блаугранас“ да застане неговият сънародник Марсело Биелса, който върна Лийдс във Висшата лига след 16-годишна пауза.

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу обяче обяви, че треньорска смяна не се предвижда и Кике Сетиен ще води състава и през следващия шампионат.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

“Сетиен има договор с Барса и ние му вярваме за идния сезон. Искам от треньорския щаб да комуникира с играчите и да обменя мнения с тях, защото това обединява колектива”, заяви Бартомеу пред „Мундо Депортиво“

Той коментира и трансферната политика, като потвърди казаното преди две седмици, че преговорите за Лаутаро Мартинес от Интер са “замразени”.

Бартомеу сподели, че е сигурен, че Лионел Меси няма да напусне. Неговото решение обаче да остави Кике Сетиен начело на Барселона със сигурност няма да удовлетвори аржентинеца. Още повече, че се увеличават информациите за евентуален негов трансфер в Интер.