Четирикратният носител на „Златната топка” Лионел Меси подобри пореден рекорд, въпреки че игра само едно полувреме при равенството на Барселона при визитата на ПСЖ (2:2) в първи мач между двата тима от четвъртфиналите на Шампионската лига.

25-годишният аржентинец вкара първия гол във вратата на парижани и задмина легендата на Реал (Мадрид) Раул. До този момент двамата бяха се разписвали в 19 различни града в срещи от Шампионската лига. Френската столица Париж обаче се оказа 20-ият град, в който Меси реализира гол и вече е едноличен лидер в класацията.

Освен в Барселона, където аржентинецът е реализирал 30 гола досега в турнира, той вкарвал най-често в Донецк (Украйна), Глазгоу (Шотландия) и Пилзен (Чехия), реализирайки по 3 попадения във всеки един от тези градове.

Голът на Меси срещу ПСЖ бе и негов осми за този сезон в Шампионската лига, изравнявайки се по този начин с голмайстора на Галатасарай Бурак Йълмаз и звездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо, които обаче са с мач по-малко и тази вечер ще се изправят един срещу друг на „Сантяго Бернабеу”.

Меси все още изостава от Раул в ранглистата за най-много попадения в Шампионската лига. Аржентинецът е с 59 гола, докато испанецът продължава да е лидер със 71 попадения.

Само през този сезон Меси има 57 гола в 45 мача за Барселона във всички турнири. Той има общо 310 попадения с екипа на каталунците.