Лионел Меси, който най-накрая вкара гол за Аржентина при 2:1 над Колумбия в световна квалификация от зона Южна Америка, призна, че в дадени мачове му е трудно да играе атрактивно.

“Понякога човек просто не може да играе атрактивен футбол. Тогава трябва да преглътне това и да се напасне към съответния мач. За нас беше много важно да се наложим и да обърнем резултата”, сподели голмайсторът за 1:1 срещу Колумбия пред местното издание “Оле”.

“Знаехме, че е съществено важно да спечелим, след като оставихме толкова лошо впечатление срещу Боливия. Искахме непременно да покажем някаква реакция и мисля, че отборът даде впечатляващ отговор. Ние трябва просто да побеждаваме и да печелим точки”, допълни Меси.

Неговият колега в националния тим Серхио Агуеро, който вкара победния гол срещу Колумбия, също се изказа оптимистично за бъдещето на “гаучосите”.

“Днес направихме едно ново начало. Трябваше спокойно да подходим към мача, но в крайна сметка постигнахме много важна победа при тази жега и влажност”, заяви нападателят на Манчестър Сити.

В световните квалификации от зона Южна Америка предстои голяма пауза и следващият мач на Аржентина е едва през юни 2012 година срещу Еквадор. /БЛИЦ