Звездата на Аржентина Лионел Меси изрази съжалението си за загубата с 0:2 от Бразилия на полуфиналите на Копа Америка, но в същото време изрази оптимизъм за бъдещето на националния отбор на „гаучосите“.

„Започнахме нещо ново, което още сега дава обещание за нещо хубаво. Националният ни отбор показа, че има бъдеще. Групата ни беше много сплотена и с удоволствие ще продължа да помагам на отбора, ако има нужда от мен“, обяви Меси.

„Надявам се, че трудът на момчетата от тима ще бъде оценен, тъй като те свършиха огромна работа и направиха саможертва. Те са бъдещето на аржентинския футбол и показаха, че може да се надяваме на добри дни“, допълни капитанът на Аржентина.

„Получихме гол в момент, когато Бразилия не беше водещият отбор в мача. След това опитахме всичко, имахме шансове, но нямахме късмет. Ударихме две греди, а и две дузпи не ни дадоха“, коментира петкратният носител на „Златната топка“.

“Съдииите ги подкрепяха през целия двубой .  По време на турнира не се умориха да свирят смешни дузпи, нарушения и игри с ръка, говориха куп глупости, а сега дори не разглежда с ВАР. Това се случваше през целия мач. Всяко единоборство веднага беше отсъждано в полза на съперника. Дано КОНМЕБОЛ направи нещо, но не вярвам. Бразилия има прекалено голяма власт. Говорих с арбитъра и той ме увери, че ще прояви уважение към нас, но не видях такова нещо”, добави разочарованият Лео Меси след загубата снощи.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Копа Америка 2019