Аржентинецът Лионел Меси, който снощи счупи рекорда на Герд Мюлер за най-много отбелязани голове в една календарна година, заяви, че съотборникът му в Барселона Андрес Иниеста заслужава "Златната топка". 25-годишната суперзвезда отбеляза 86 гола през 2012 година и задмина постижението на германеца от 1972 – 85 гола. Този рекорд пък направи Меси фаворит за “Златната топка”, която е най-ценното индивидуално отличие във футбола.


"Нямам нищо против "Златната топка" да бъде връчена на Андрес. Той я заслужава с играта си и с това, което отборът прави", сподели Меси.


"Много е хубаво, че счупих рекорда на Мюлер, но по-важното е, че задържахме аванса си пред нашите съперници", коментира рекорда аржентинецът.


"Ще се опитам да вкарам още голове, ако мога, и да направя рекорда още по-труден за подобряване от следващия играч. Но сериозно - просто искам да продължа по същия начин. Просто съм радостен, че мога да играя след уплахата, че съм получил контузия. Разбира се, че съм радостен, прекрасно е да си притежател на този рекорд", каза още Меси.