Четирикратният носител на „Златната топка” Лионел Меси сподели, че очаква тежък мач за Барселона при визитата на Байерн в Мюнхен за първия полуфинален сблъсък между двата тима в Шампионската лига. Срещата на „Алианц Арена” е тази вечер от 21:45 часа българско време.

"Всеки съперник на тези полуфинали щеше да е труден, но Байерн тази година е много, много добър. Играят на много високо ниво и бележат куп голове", изрази своите притеснения аржентинската звезда на каталунците пред The Time of India.

"След това, което се им се случи на финала миналата година, когато загубиха на свой терен от Челси, сега мотивацията им за трофея ще е още по-голяма. Освен това смята, че Байерн е по-силен тази година", убеден е Меси.

"Точно сега не трябва да говорим за финала, а само за Байерн. Финал на "Уембли" между Барса и Реал (Мадрид) ще е специален мач поради много причини и за много хора. Ако играем с тях на финала, със сигурност това ще е спектакъл", завърши 25-годишният нападател.

Все още не е ясно дали Меси ще започне като титуляр срещу баварците довечера, след като до последно се възстановяваше от травма в бедрото.