Лионел Меси спечели първи трофей с Аржентина след успех с 1:0 срещу Бразилия във финала на Копа Америка, а след това написа написа емоционално съобщение в социалните мрежи. "Гаучосите" прекъснаха 28-годишна пауза без титла, а Меси посвети трофея на покойния вече Диего Армандо Марадона.

„Беше невероятен турнир. Знаем, че все още имаме какво да подобрим, но истината е, че всички дадоха всичко, което имаха и не мога да бъда по-горд от това, че съм капитан на този невероятен колектив. Искам да посветя този успех на семейството ми, което винаги ми е давало сили да продължавам напред, на приятелите ми, които обичам много, на всички които ни вярваха, особено на всички 45 милиона аржентинци, които преживяват всичко това с ужасния вирус, особено на тези, които са се докоснали до него. И разбира се и на Диего, който със сигурност ни е подкрепял където и да се намира“, написа аржентинската звезда и помоли аржентинските фенове да продължат да се грижат за себе си.

"За да продължим да празнуваме, трябва да продължим да се грижим за себе си, нека не забравяме, че трябва да изминем дълъг път, за да се върнем към нормалното и да спечелим борбата с вируса“, добави голмайсторът на Барселона.