ВСИЧКО ОТ КОПА АМЕРИКА В БЛИЦ - ТУК! 

Аржентина се класира за втори пореден финал на Копа Америка, след като победи дебютанта Канада с 2:0 в първия полуфинал на настоящото издание на шампионата на Южна Америка, което се провежда в САЩ. На стадиона в Ийст Ръдърфорд (щат Ню Джърси) звездата на „гаучосите“ Лионел Меси вкара първия си гол на първенството. Днешният мач беше повторение на срещата на откриването, в който световните шампиони също победиха "кленовите листа" с 2:0. Тогава, както и сега, едно от попаденията беше на Хулиан Алварес.

За първи път от 31 години аржентинците ще играя на финал на Копа Америка в ролята на отбор, защитаващ титлата си. За последно това се случва през 1993 г. на първенството в Еквадор, когато Габриел Омар Батистута вкарва два гола за победата с 2:1 над Мексико в решителния мач за трофея.

От самото начало Аржентина взе надмощие над канадците, които са едва третият отбор от КОНКАКАФ, класирал се на полуфинал при дебютното си участие в Копа Америка. Наложената доминация на терена позволи на действащите световни шампиони да открият резултата. В 22-ата минута Хулиан Алварес завърши с точен удар отличен пас на от Родриго де Пол.

Въпреки че 10 минути по-късно Анхел ди Мария беше близо до удвояване на преднината на Аржентина с удар от воле, в оставащите минути до края на първото полувреме канадците имаха предимство на терена. През това време вратарят на „гаучосите“ Емилиано Мартинес направи решително спасявания след удар на Джонатан Дейвид.

Само шест минути след началото на втората част Аржентина удвои аванса си. Енцо Фернандес стреля опасно, а Лионел Меси отклони топката към мрежата. До края на мача тимът на Лионел Скалони успешно неутрализира всяка канадска атака към вратата на Емилиано Мартинес.

На финала, който ще се играе в нощта на 14-и срещу 15-и юли българско време, Аржентина ще се изправи срещу победителя от полуфинала между Колумбия и Уругвай.