ВСИЧКО ОТ КОПА АМЕРИКА В БЛИЦ - ТУК! 

Аржентина стартира защитата на Копа Америка с  2:0 срещу Канада след голове на Хулиан Алварес и Лаутаро Мартинес. Мачът в американския град Атланта даде началото на турнира,  който бе открит по помпозен начин от домакините. 

Световните шампиони бяха пълни господари на терена, а невиждани пропуски на мегазвездата им Лионел Меси ги лиши от по-убедителен успех в първата им битка от груповата фаза. 

До почивката резултатът беше 0:0. В 49-ата минута красива атака, започната от Меси, преминала през Алексис Мак Алистър и завършила с Алварес, причини рухването на канадската крепост.

Това беше първи гол за 24-годишния футболист в състезанието и първият му за Ла Албиселесте след полуфинала с Хърватия на печелившия за Аржентина Мондиал в Катар през 2022.

Последваха два огромни пропуска на Меси, който съвсем скоро – на 24 юни, ще навърши 37. Даже препълненият стадион видя и трети, за да се убеди, че това не е вечерта на Лео.  Геният с №10 обаче се отчете две минути преди края с голов пас към Лаутаро Мартинес, който прониза съперника за 2:0.

Меси влезе в историята за пореден път, като стана играчът с най-много участия в Копа Америка.  Той изигра своя 35-и мач в седем издания на турнира и надмина предишния рекорд, държан от чилийския вратар Серхио Ливингстън от 1953 г. насам.

Пътуването на Меси в Копата започна на 20-годишна възраст. В този период Лео спечели титлата през 2021 г., завърши на второ място три пъти и си осигури трето място през 2019 г.

Другият мач от групата между Перу и Чили е утре сутрин. Вторият двубой на Аржентина е на 25 юни срещу чилийците.