ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Световният шампион Аржентина победи Австралия с 2:0 в контрола, играна в Китай. 

Пред препълнен стадион в Пекин и имена на китайски на фланелките Лионел Меси изведе "гаучосите" напред още във втората минута с удар от границата на наказателното поле (1:0). Това бе най-бързият гол на нападателя за цялата му кариера, сочи статистиката.

Присъствието на голямата звезда стана причина за нахлуване на фен на терена, до домакините бързо се справиха с него и го отведоха извън игрището.

 WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

След половин час игра Австралия пропусна да изравни след изстрел на Мичъл Дюк, а малко след това Анхел ди Мария пропусна да удвои аванса на Аржентина.

Минути след почивката отново Ди Мария пропусна да се разпише, но Херман Пецела стори това в 68-ата минута след пас на Родриго де Пол - 2:0 за Аржентина.

Четвърт час преди края дебют за аржентинците направи младата звезда на Манчестър Юнайтед Алехандро Гарначо, а минути след това двата тима спукаха топката и се наложи да продължат мача с друга.

До края нямаше опасности пред двете врати и Аржентина се наложи с 2:0.

Това е трети пореден успех за Меси и компания след финала на Мондиала в Катар, спечелен с дузпи срещу Франция. През март тимът на Лионел Скалони се наложи с 2:0 над Панама и 7:0 над Кюрасао.





снимки: Getty Images / Guliver

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!