Аржентина победи у дома Боливия с 2:0 и записа трети успех в квалификациите от зона Южна Америка за Мондиал 2018 в Русия. Мачът се игра в Кордоба, а „гаучосите” без проблеми спечелиха трите точки във втора поредна среща след успеха при визитата на Чили (2:1) преди няколко дни.

Още в 10-ата секунда Евер Банега уцели гредата, а малко по-късно Габриел Меркадо (19) вкара гол във втори пореден мач за Аржентина след подаване на Игуаин. В средата на полувремето Банега беше повален в наказателното поле, а звездата на Барселона Лионел Меси (30-дузпа) не сгреши от бялата точка за юбилейния си 50-и гол с екипа на „гаучосите”. Малко след това Анхел ди Мария получи контузи и отстъпи мястото си на Анхел Корея.

Аржентинците доминираха и след почивката, но не реализираха други попадения, с които да направят успеха си по-убедителен.

След третата си победа в квалификациите Аржентине е на трето място във временното класиране с 11 точки, изоставайки с 2 точки от лидера Уругвай и втория Еквадор. Боливия е на предпоследното девето място с 3 точки.