Вратарят на българския национален отбор Николай Михайлов не допусна гол в първия мач на Твенте в Холандия за 2013 година. Тимът от Енсхеде не успя да победи у дома средняка Валвийк (0:0) в среща от 18-ия кръг на Ередивизи. Въпреки това Твенте се изкачи на върха във временното класиране, след като в петък вечер лидерът ПСВ Айндховен се издъни и загуби с 1:3 у дома от аутсайдера Цволе.

Твенте доминираше на своя „Гролш Весте” през целия мач, но така и не успя да преодолее сгъстената отбрана на гостите от Валвийк. Николай Михайлов спаси всички удари, отправени към вратата му, и запази мрежата си суха. В крайна сметка отборите трябваше да се задоволят с прибавянето на само по една точка в актива си.

В други срещи от кръга днес Хееренвеен загуби на свой терен от Хераклес с 0:1, а НАК Бреда победи като домакин аутсайдера ВВВ Венло с 1:0.

След равенството Твенте се изкачи на върха в Ередивизи с 41 точки е една повече от доскорошния лидер ПСВ Айндховен. Валвийк пък дръпна до осма позиция с 23 пункта и по-добра голова разлика от АДО Ден Хааг и Хераклес, които също имат по 23 точки в актива си.