"Имам две-три оферти, едната вече я отказах", съобщи вратарят Николай Михайлов, който преди Нова година се раздели с турския Мерсин и стана свободен агент.

"Последните 2 години с моя мениджър направихме грешки от прибързване. След това тръгнаха нещата не по начина, по който очаквахме. Бях от 5-6 години в Холандия и давах много зор да отида в друг отбор, исках да сменя обстановката, но с Верона не бяхме проверили нещата. Там вратарят бе втори капитан. Ставаше дума за пари, за схема с комисионни. Скарах се с треньора и спортния директор и трябваше да изчакам да свърши годината, за да ме освобдят. Те пак ми правеха спънки и накрая за три дни в края на трансферния прозорец трябваше избирам отбор и така се стигна до турския Мерсин. Първо ми представяха този отбор за стабилен, но истината се оказа по-различна. Имаше закон за петима чужденци в отбора, а ние бяхме осем. След дълги преговори се разбрахме да ме пуснат без да се съдим и от януари да си търся нов отбор. Имам вече две-три оферти, една отказах - от Холандия. Едната е от Белгия, както и ме искат два турски клуба", каза Михайлов при гостуването в предаването "Комбина" по Нова телевизия.

"За пръв път времето не ме притиска, ще изпипам нещата. Следващите 6 месеца е много важно за мен да играя редовно. Ще гледам спортно-техническата гледна точка, а не парите. Преди беше обратно. Реално най-много ми се играе в Италия. Любимият ми вратар е Буфон и Серия "А" е любимото ми първенство още от малък. Първият път не ми се получи там (б.р. - престоят във Верона). Сега съм свободен агент и нямам трансферна цена", продължи 27-годишният страж.

"Взимам сериозни пари за вратар след визитката ми в Холандия, в Твенте. Като стигнеш една база, сваляш по малко. Надявам се да намеря правилния отбор и да играя редовно. В Твенте особено първите години тренирах по три пъти на ден, много лишения", добави Михайлов.

"На 27 години съм, тепърва имам да сменям отбори. Смятам, че ще мога да играя още десетина години", каза още юношата на "Левски".