Милан записа убедителна победа в първия си мач след уволнението на Масимилиано Алегри. В 1/8-финален двубой за Купата на Италия „росонерите“ се наложиха с 3:1 над втородивизионния Специя.
 
За второто полувреме на трибуните на „Джузепе Меаца“ се появи холандецът Кларънс Зеедорф, който се очаква да бъде назначен за треньор на тима. Той вече е постигнал договорка със собственика Силвио Берлускони.
 
Кейсуке Хонда се отличи с гол в първия си мач като титуляр за Милан, а Джампаоло Пацини отбеляза завръщането си след контузия с гол и асистенция.
 
В 28-ата минута Робиньо откри резултата, след като с глава засече центриране на Пацини отдясно. Четири минути по-късно Пацини удвои аванса на домакините с удар от воле. Това беше първият му гол в официален мач от 28 април 2013 г. Насам.
 
Последваха възможности за Специя, при които Франческо Милиоре стреля опасно от фаул, а Рикардо Монтливо от голлинията изби удар с глава на Бово.
 
Две минути след почивката Кейсуке Хонда реализира трето попадение за Милан. Той се разписа при добавката на далечен удар на Монтоливо, който вратарят Леали изби в краката на японеца. В добавеното време на мача Никола Ферари върна едно попадение за Специя.
 
С този успех Милан се класира за 1/4-финалите на Купата на Италия, където ще се изправи срещу Удинезе, който преди седмица елиминира Интер с 1:0 пред погледа на новото си попълнение Антонио Вутов.