Президентът на Шефилд Уензди Милан Мандарич е сред основните кандидати за нов мажоритарен собственик на закъсалия финансово Глазгоу Рейнджърс, съобщи "Би Би Си". Шампионите на Шотландия изпаднаха в административно управление, след като бяха разкрити задължения на стойност от около 75 милиона британски лири.

Поставените временни ръководители на клуба влязоха в преговори с няколко кандидати за купувачи на акциите на Рейнджърс, а за момента Мандарич е с най-сериозни позиции. Миналата седмица сръбският бизнесмен, сега шеф на Шефилд Уензди и бивш собственик на Лестър и Портсмут, беше признат за невинен по обвинения за данъчна измама, в които попадаше и мениджърът на Тотнъм - Хари Реднап.

Рейнджърс изпадна в администрация във вторник, а малко по-късно бяха разкрити задълженията. Най-много въпроси предизвика безследно изчезналият заем от 24 милиона британски лири към компания "Ticketus". Тя предоставя на големите клубове предварително финансови средства, които трябва да бъдат погасени след продажба на билети за мачовете.

Глазгоу Рейнджърс се намира в деликатна ситуация в шампионата. Клубът загуби 10 точки по закона за падане под администрация, а някои специалисти дори говорят за ликвидация.