Италианският гранд Милан планира построяването на собствен стадион, който би трябвало да бъде изграден на 6 километра северозападно от „Сан Сиро”, който „росонерите” сега делят с градския съперник Интер от сезон 1947/48 досега. През 2016 година там ще се проведе и финалът в Шампионска лига.

Според италианските медии новото модерно съоръжение трябва да бъде изградено на мястото на изложението „Фиера Милано”, където е предвидено да се проведе и „Експо 2015”. Още през ноември комапнията „Арекспо”, която беше създадена от градската управа на Милано с цел да закупи земята и да развие територията до 2015 година, потвърди за интереса на Милан. Компанията е обявила краен срок до 14 март тази година, в който се приемат предложения за изграждане на нов стадион върху тази територия като част от по-голям комплекс за повече видове спорт.

Дъщерята на Силвио Берлускони – Барбара е автор на идеята за нов стадион, на който „росонерите” да започнат да играят най-късно до 2017 година. Интер също работеше върху проект за нов стадион, но на този етап е по-вероятно Милан първи да изгради собствена арена.

Според SportMediaset Милан ще започне строежа на новия си стадион през есента на 2015 година и той трябва да бъде готов за началото на сезон 2016/17, но едва през 2017 година „росонерите” ще могат да се преместят на него след уреждане на всички необходими документи. За да бъдат подсигурени всички документи и разрешителни клубът ще трябва да изчака до 2017-та преди да се премести на новата си арена.