Кремонезе и Милан завършиха 0:0 в мач от междинния 14-и кръг на Серия "А". След неочакваната издънка срещу аутсайдера "росонерите" остават втори в класирането, като вече са на 8 точки зад лидера Наполи, който по-рано тази вечер победи с 2:0 Емполи. 

Новакът в Серия "А" Кремонезе, където преди години игра Красимир Чомаков, е чак на 18-ата позиция с едва 7 точки в актива си.

Играчите на Милан доминираха през целия мач, но така и не успяха да поразят вратата на съперника. Заслуга за това имаше и вратарят Марко Карнезеки, който направи няколко блестящи спасявания.

В деветата минута Браим Диас нанесе първия удар в мача, Карнезеки улови топката. В 26-ата минута Анте Ребич изведе Дивок Ориги сам срещу вратаря на Кремонезе, който спаси с крак. В 40-ата минута стражът на домакините отрази и шут на Жуниор Месиас. 

В 56-ата минута Ориги се разписа с удар отблизо. След преглед с ВАР попадението беше отменено заради засада. В 68-ата минута Карнезеки отново отчая Милан с блестящо спасяване при много коварно центриране на португалеца Рафаел Леао. 

В добавеното време "росонерите" изразиха претенции за дузпа за фаул срещу Месиас, но вместо това беше отсъдено нарушение в атака. В крайна сметка гол не падна и Милан взе само точка от гостуването в Кремона. 

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!