Милан срази Лацио с 2:0 в дербито от седмия кръг на италианската Серия "А" и излезе временно начело в шампионата с 18 точки. Кристиан Пулишич (60) и Ноа Окафор (88) донесоха успеха за "росонерите". Тимът на Маурицио Сари пък се намира на 14-ата позиция със седем точки.

Първата опасност дойде чак в добавеното време на първото полувреме. Оливие Жиру получи топката в наказателното поле, но ударът му бе спасен от Иван Проведел. При добавката на Тижани Райндерс топката срещна десния страничен стълб.

След час игра Пулишич изведе Милан напред, възползвайки се от асистенция на Рафаел Леао. След още 13 минути Юнус Муса стреля от границата на наказателното, но Проведел спаси с невероятна намеса.

В 77-ата минута вратарят на Лацио отново спаси, като този път той разколеба Пулишич. Минута по-късно Райндерс бе близо до това да удвои за Милан, но ударът му бе неточен. Победата на "росонерите" все пак бе подпечатана в 88-ата минута, когато отново Леао подаде головия пас, но този път към Окафор, който оформи крайния резултат.

В четвъртата минута на добавеното време Педро отправи страхотен удар от далечно разстояние и вкара гол, който бе отменен аради засада на футболист на Лацио в хода на атаката.

През седмицата Милан гостува на Борусия (Дортмунд) в мач от Шампионската лига, а в Серия "А" ще гостува в следващия кръг на Дженоа. Лацио има визита срещу Селтик в "турнира на богатите", а след това играе с Аталанта.

МИЛАН - ЛАЦИО 2:0
1:0 Кристиан Пулишич (60), 2:0 Ноа Окафор (88)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!