Милан остави слабите си игри преди международната пауза и показа съвсем различно лице при успеха над Венеция с 4:0 в мач от четвъртия кръг в Серия А. „Росонерите“ вкараха своите четири попадения до 29-ата минута, като Тео Ернандес реализира след само 90 секунди игра, след което последваха попадения от Юсуф Фофана, Кристиан Пулишич и Тами Ейбрахам, като последните двама бяха точни от дузпа.

Милан започна сезона с две равенства и едно поражение, като вече постигна и първа победа от ръководството на новия си старши треньор Пауло Фонсека. „Росонерите“ се намират на 8-мо място във временното класиране с 5 точки в актива си, докато Венеция е на последно място със само точка.

Двубоят започна с мигновен натиск от страна на Милан, който даде резултат след само 90 секунди, когато Тео Ернандес отне топката и комбинира на двойно с Рафаел Леао, след което навлезе в наказателното поле на Венеция и прати топката между краката на стража на гостите Йесе Йоронен.

Милан удвои аванса си още в 16-ата минута, след като Кристиан Пулишич центрира от корнер във вратарското поле в наказателното поле на Венеция, където Юсуф Фофана се извиси и прати с глава топката в мрежата.

„Росонерите“ стигнаха и до трети гол в 25-ата минута, когато домакините получиха правота да изпълнят дузпа. Кристиан Пулишич шутира от бялата точка, изпращайки Йоронен в обратния ъгъл, за да реализира.

Само четири минути по-късно Милан получи втора дузпа. Този път новото попълнение на тима Тами Ейбрахам се нае с изпълнението и реализира, за да направи резултата 4:0 в полза на „росонерите“ в 29-ата минута.

Милан продължи с офанзивните си действа на старта на втората част. В 49-ата минута Рафаел Леао излезе очи в очи със стража на гостите и стреля към десния ъгъл, но Йоронен направи страхотно спасяване и отрази.

Венеция успя да прати топката във вратата на Милан в 71-вата минута, когато Франческо Дзампано бе на точното място в правилния момент, за да засече рикоширала топка в наказателното поле на домакините. След проверка на ситуацията чрез ВАР обаче, голът не бе зачетен.

Само две минути по-късно Венеция остана с човек по-малко на терена, след като Хан Николуси Кавилия получи втори жълт и респективно червен картон, което само усложни задача на новака в Серия А при гостуването му на „Сан Сиро“.