* Саво Милошевич е роден на 2 септември 1973 г. в Биелина, което е на територията на днешна Босна и Херцеговина.
* При престоя си в Астън Вила получава от английските медии прозвището “Miss-a-lot-evi?” (игра на думи със английското значение – изпускащ много). Въпреки това, той бележи 24 гола в 91 мача за тима от Бирмингам, като дори се разписва на финала за Купата на Лигата през 1996 г., който “виланите” печелят с 3:0 срещу Лийдс.
* Престоят му в Сарагоса се помни най-вече с шумните партита организирани от него поне веднъж седмично.
* По време на втория си сезон в Парма бележи само един гол за 10 мача в Серия “А”.
* През лятото на 2007 води преговори за трансфер с тима от МЛС ФК Торонто, а през октомври същата година дори пътува до канадския град за тестове.
* В началото на март 2008 г. изненадващо подписва с руския Рубин, а на 2 ноември бележи решаващия гол за победата над Сатурн (2:1), като по този начин тимът от Казан печели титлата.
* Има изиграни рекордните 101 мача за националния отбор, като е защитавал цветовете на Югославия и Сърбия и Черна гора, но никога за Сърбия като самостоятелна държава.
* С 35-те си гола е рекордьор по отбелязани попадения за националния отбор.
* На 16 юни 2006 г. по време на мача срещу Аржентина (0:6) от Мондиал 2006 изиграва своя мач № 100 за “плавите”.
* На 21 юни 2006 г. е 101-ият му мач за националния тим, когато се появява като резерва срещу Кот д`Ивоар (2:3). Засега това е последната му среща с екипа на страната си.
* Печелил е трофей във всяка страна, в която е играл с изключение на Испания. На Иберийския полуостров носи екипите на Сарагоса, Еспаньол, Селта и Осасуна.
* С отбелязаните 6 попадения става голмайстор на Евро 2000 заедно с холандеца Патрик Клуиверт, въпреки че “лалетата” изиграват един мач повече.
* Критикуван е за гласното изразяване на политическите си възгледи. През октомври 2000 г. заедно с малцина други спортисти участва в протестен митинг срещу тогавашния президент Слободан Милошевич./БЛИЦ