Реал (Мадрид) приема Барселона днес от 19:15 часа българско време в поредното издание на Ел Класико. Двубоят ще бъде предаван пряко по Sport+HD и Агенция БЛИЦ. Преди голямата битка каталунците са на първо място с три точки аванс от "белия балет".

Големият въпрос е свързан с Лионел Меси. Аржентинецът се контузи в наглед протоколен мач на 26 септември срещу Лас Палмас. От тогава пропусна девет двубоя във всички турнири за каталунците. Няколко дни след травмата му започнаха спекулациите - ще бъде ли на линия за двубоя с Реал (Мадрид), или ще остане извън сметките на Луис Енрике. Информациите бяха от едната крайност - няма да бъде готов, до другата - ще бъде титуляр. До последно звездата на Барса ще държи в шах противника. Ако Меси не играе, триото в атака на каталунците ще бъде съставено от Неймар, Луис Суарес и вероятно Иниеста. Първите двама са в убийствена форма и бележат непрестанно в отсъствието на аржентинеца.

Реал (Мадрид) не се намира в най-добрата си форма. В деветте мача, в които Барселона бе без Меси, грандът от Мадрид допусна цели три грешки - две равенства и една загуба в последния си мач от Севиля (2:3). Рафа Бенитес ще дебютира в Ел Класико. Испанският специалист имаше проблеми с контузени, но сякаш всичко е наред, след като вратарят Кейлор Навас и Бензема са готови за двубоя.

Реал (Мадрид) - Барселона

Днес от 19:15 часа
Стадион: "Сантяго Бернабеу"
Съдия: Давид Фернандес Борбалан
Пряко: Агенция БЛИЦ, Sport+HD

Вероятни състави:

реал_1.jpgРеал (Мадрид): Кейлор Навас, Серхио Рамос, Пепе, Марсело, Данило, Тони Кроос, Лука Модрич, Касемиро, Кристиано Роналдо, Гарет Бейл, Карим Бензема
Резерви: Кико Касия, Ковачич, Алваро Арбелоа, Хесе, Хамес Родригес, Иско
Контузени: няма; Наказани: няма
Треньор: Рафаел Бенитес


барселона_1.jpgБарселона: Клаудио Браво, Дани Алвес, Жерар Пике, Хавиер Масчерано, Жорди Алба, Серхио Бускетс, Иван Ракитич, Серхио Роберто, Неймар, Луис Суарес, Андрес Иниеста
Резерви: Тер Щеген, Адриано, Жереми Матийо, Томас Вермален, Сандро Рамирес, Лионел Меси, Мунир Ел Хадади
Контузени: Дъглас Перейра, Рафиня
Треньор: Луис Енрике


Любопитни факти:

*Кристиано Роналдо има 6 мача срещу Барселона на "Бернабеу". В три от тях не е успял да се разпише, а в другите три има три гола. Те обаче са само от дузпи.

*Лионел Меси е на един гол от нов рекорд по отбелязани голове в Ел Класико. До този момент той има 14 попадения, а ако запише още едно, ще стане едноличен лидер. До този момент Меси дели първото място по този показател с легендата на Реал (Мадрид) Алфредо ди Стефано.

*Меси вече е едноличен лидер по голове в Ел Класико, но във всички турнири - 21. Алфредо ди Стефано има 18, а Кристиано Роналдо е с 15, колкото има и Раул. Единствено Меси и Ди Стефано са отбелязали по два хеттрика в Ел Класико. Меси е №1 и по асистенции - 13.

*Шави има най-много участия в Ел Класико - 42, с колкото са Мануел Санчис и Пако Хенто. От настоящите футболисти Андрес Иниеста и №1 с 31 участия.

*В последните седем издания на Ел Класико в Мадрид домакините от Реал са постигнали едва две победи. Барселона има четири, като сред тях е и впечатляващото 6:2 на 2 май 2009 година. Има и едно равенство.

*Най-честият резултат в дербито в Мадрид е 2:1 (18 пъти), след това са 1:1 (15 пъти), 1:2 (13 пъти) и 0:1 (13 пъти).

*Реал Мадрид не е губил у дома в 22 поредни мача - 19 победи и 3 равенства.

*Съдията Фернандес Борбалан ще свири трето Ел Класико. В предишните две Барселона победи - 3:2 реванш за Суперкупата на Испания през 2011 година и 3:1 на Сантяго Бернабеу в Примера дивисион.