Сърбия срази Литва с 3:1 в Каунас в мач от шестия кръг в квалификационна група G за Евро 2024, в която е и българският национален отбор. Голямата звезда на „плавите“ Александър Митрович (21, 32, 43) заби хеттрик през първата част за 22 минути, а Гитис Паулаускас (45) бе точен за домакините.

Двубоят премина под диктовката на сърбите, които поведоха в 21-ата минута, когато Филип Младенович напредна по лявото крило и центрира в наказателното поле на Литва, където Александър Митрович се промъкна зад защитата и заби топката с глава в мрежата.

В 32-ата минута след грешка при разиграването за Литва, топката бе отнета от Душан Тадич, който намери Младенович отляво. Той отново центрира за точката за изпълнение на дузпа, където Митрович се извиси над всички и прати топката за втори път във вратата, пазена от Единас Гертмонас.

Две минути преди да изтече редовното време Сърбия отне в центъра, а Тадич бе изведен по лявото крило, където Душан Тадич направи страхотен пас по земя за влизащия от втора позиция Митрович, който оформи своя хеттрик.

В 45-ата минута Литва се възползва от липсата на концентрация у сърбите. Фьодор Чернич напредна отдясно и бе посрещнат от Ваня Милинкович-Савич. Крилото на литовците пусна топката за Гитис Паулаускас, който вкара в опразнената врата.

През второто полувреме гостите намалиха сериозно оборотите и нито един от отборите не стигна до попадение.

След този успех Сърбия събра 10 точки на второ място групата, докато Литва се смъкна на последната позиция със само 2 точки, колкото има и България.

ЛИТВА – СЪРБИЯ1:3
0:1 Александър Митрович (21), 0:2 Александър Митрович (32), 0:3 Александър Митрович (43), 1:3 Гитис Паулаускас (45)

Нашата група в квалификациите за Евро 2024