Испания стана европейски шампион за младежи до 21 години за трети път в историята си. На финала Ла Фурия победи с 2:0 Швейцария. Головете в мача в Орхус (Дания) отбелязаха Андер Ерера (41) и талантливият халф на Барселона Тиаго Алкантара (81). Предишните две титли на испанците в тази възрастова група бяха през 1986-а и 1998 година. Испанците се превърнаха в единствената страна в историята на футбола, която е актуален европейски шампион при мъже и младежи.

В 29-ата минута стражът на Атлетико Мадрид Давид де Хеа спаси удар на Шакири. В 41-ата минута младите испанци успяха да изненадат съперника си и да поведат в резултата. Дидак Вила центрира и Андер Ерера с глава заби топката в мрежата на швейцарския тим.

В 75-ата минута Алваро Ботия пропусна златен шанс да вкара втори гол за Испания, като стреля в аут с глава след центриране от корнер на Хуан Мануел Мата. Няколко минути след това швейцарците на два пъти имаха възможности да изравнят. Тим Клозе пропусна от чисто положение, след като стреля с глава и топката премина на сантиметри покрай десния страничен стълб. В 81-ата минута полузащитникът на Барселона Тиаго Алкантара с прекрасно изпълнение на фаул прехвърли вратаря на Швейцария Зомер почти от центъра. Швейцарците се разконцентрираха при извършване на смяна в състава на Испания, през това време съдията даде сигнал и Тиаго с прекрасен шут прати топката във вратата за крайното 2:0.

На трето място остана Беларус, който победи Чехия с 1:0. Испания, Швейцария и Беларус са с гарантирано място на олимпийския турнир в Лондон догодина.

Испания - Швейцария 2:0
1:0 Ерера (41), 2:0 Тиаго Алкантара (81)

Испания:
Де Хеа, Монтоя, Ботия, Домингес, Дидак, Хави Мартинес, Ерера (90 - Капел), Мата, Тиаго, Муниаин (86 - Парехо), Адриан (81 - Жефрен)

Швейцария: Зомер, Кох, Клозе, Росини, Берарди, Лустенбергер, Фрай (54 - Абраши), Шакири, Шака (68 - Касами), Емегара (53 - Гавранович), Мехмеди

Съдия: Паоло Талявенто (Италия)
Стадион: "NRGi Park", Орхус (Дания)
Жълти картони: Де Хеа, Мартинес (Испания); Берарди, Лустенбергер (Швейцария)