Манчестър Юнайтед падна с 1:3 от уелския Рексъм в контрола, играна на "Снапдрагон Стейдиъм" в Сан Диего, САЩ.

За „червените дяволи“ играха само младоци плюс "старото куче" Джони Евънс, завърнал се наскоро след престой в Лестър.

Рексъм, който е собственост на актьора Райън Рейнолдс, си спечели през месец май промоция за четвъртото ниво на английския футбол – Лига 2.

Неопитните футболисти на Манчестър Юнайтед  направиха доста грешки. При една от тях Рексъм поведе в 29-ата минута с попадение на Елиът Лий, който засече центриране на далечната греда на Лиъм Макалиндън. Само седем минути по-късно Ааърн Хейдън се оказа на точното място в наказателното поле и отбеляза за 2:0.

Юнайтед върна един гол в края на полувремето чрез испанеца Марк Хурадо, който се възползва от перфектна асистенция на Алваро Фернандес.

На почивката мениджърът на Рексъм Фил Паркинсън извърши 10 смени, а в 47-ата минута отборът му получи числено предимство, след като Кавана фаулира грубо Анди Канън и беше изгонен.

С човек по-малко за състава на Тен Хаг беше още по-трудно. В 70-ата минута центриране на Джейкъб Менди стигна до Сам Далби и той оформи крайното 3:1. Лошата новина за Ман Юнайтед  беше контузията на Пол Мълин.

Следващата контрола на Манчестър Юнайтед е утре,  27 юли, срещу Реал Мадрид, когато ще играе основният състав. „Червените дяволи“ биха засега в лятната си подготовка (2:0), Лион (1:0) и Арсенал (2:0), преди снощната загуба от Рексъм.