Изключително авторитетната фирма „Price Waterhouse Coopers“ доказа, че испанският гранд Барселона е направил скандален разход, при който е заплатил за съответна услуга осем пъти над пазарната стойност.

Известната одиторска компания вече е представила доклада си за договора между каталунците и фирмата „i3 Ventures“, която е била наета да се грижи за добрия имидж на президента Джосеп Мария Бартомеу, както и да петни авторитета на личности като Лионел Меси, съпругата му Антонела Рокуцо, Жерард Пике, Чави Ернандес, Карлес Пуйол, Джосеп Гуардиола и Жоан Лапорта.

Вестник „Sport“ публикува ексклузивно първите изводи от доклада на „Price Waterhouse Coopers“. Работата по него временно беше спряна заради пандемията от коронавирус, но предстои да бъдат разпитани още няколко лица.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

ИЗВОДИТЕ ОТ ИЗВЪРШЕНИЯ ОДИТ
1. Разследването на „PWC“ открива, че за услугата на „I3 Ventures“ е платена сума, която значително надхвърля пазарната стойност на подобна дейност. Компанията е получила 980 000 евро за работа, която обикновено струва около 120-150 000 евро.

2. Компанията „I3 Ventures“ има съмнителен авторитет. Странното е че е наета компания, базирана в Уругвай (където има банкова анонимност), а не фирми от Испания, които могат да предоставят много по-добри и евтини услуги.

3. Доказано е, че плащането е извършено на пет транша, за да се избегне изискването за специално разрешение от клубната управа. Всяко плащане е на стойност от 198 000 евро. Изискването е всяко плащане над 200 000 да бъде съгласувано с контролната комисия са клуба.

4. От страна на Барселона са подписани пет различни договори с компании, свързани с „I3 Venture“. Клаузите в тези контракти са сходни с разследваната от „PWC“ сделки.