Барселона получи втори тежък удар в рамките на няколко дни. След като през миналата седмица беше хвърлена голямата бомба, че Лионел Меси напуска „каталунците“, сега стана ясно, че новото попълнение на „блаугранас“ Серхио Агуеро ще бъде извън игра за 10 седмици заради контузия на сухожилие.

Новината е неприятна за Барса, но в нея има много плюсове за испанския футболен гранд. Заради отсъствието на Агуеро каталунците ще могат да регистрират останалите си нови попълнения без да нарушат правилата за финансов феърплей и тавана на заплатите в Ла Лига.

Именно това бяха причините за проваленото оставане на Меси на „Камп Ноу“. Сега Барселона трябва до петък да заяви играчите си за първия кръг, в който тимът на Роналд Куман приема Реал Сосиедад в неделя (15 август).

Подобно картотекиране ще се прави преди началото на всеки кръг до края на месеца. Едва на 1 септември ще бъде извършена окончателната регистрация на играчите, които клубът ще използва до януари 2022 г.

Заради отсъствието на Серхио Агуеро, Барселона получава достатъчно свободно място в тавана на заплатите, за да картотекира Мемфис Депай и Емерсон Роял. До края на месеца пък ще трябва да бъде продаден някой от играчите на клуба, за да се освободи финансово пространство за заплатите на Агуеро и другото ново попълнение Ерик Гарсия.

Гарсия игра за Испания на олимпийските игри в Токио, където спечели сребърен медал, но няма да получи по-дълга почивка, тъй като през миналия сезон изявите му за Манчестър Сити бяха твърде малко. В неговия случай Барса може да направи опит да го картотекира за мача от втория кръг с Атлетик (Билбао). За Агуеро пък ще се изчака до 1 септември.