Хърватия спечели с минималното 1:0 домакинството си срещу Полша на чисто новия стадион в град Осиек от втория кръг на Група A1 на Лигата на нациите. Победата донесе легендата Лука Модрич, за когото това бе 180-и мач за „ватрените“.

С успеха „шахматистите“ се изкачиха на второ място във временното класиране с 3 точки, на три зад лидера Португалия. „Дружина полска“ също е с 3 точки, а Шотландия е на дъното с 0.

През първото полувреме чистите голови ситуации пред двете врати липсваха и двата тима се оттеглиха на почивката при нулево равенство.

В 52-рата минута дойде моментът на Лука Модрич. Ветеранът изпълни по перфектен начин пряк свободен удар и заби топката неспасяемо в горния десен ъгъл, с което даде аванс на Хърватия – 1:0.

Пет минути след това „ватрените“ бяха много близо и до второ попадение, след като Игор Матанович изстреля истински снаряд, който обаче срещна единствено напречната греда.

В 77-ата минута Полша бе много близо до изравнително попадение, но голямата звезда на отбора Роберт Левандовски заби топката в напречната греда.