Клубът на Димитър Бербатов - Монако, отново е декларирал интереса си към Ивайло Чочев, съобщава "Гадзета дело Спорт".

Българският национал е привлякъл погледите към себе си със силните игри през миналия месец. Чочев игра във всички пет мача през април, в четири от които като титуляр. Отличното му представяне на терена пък беше подпечатано с първите му голове както за Палермо, така и в Серия "А".

Халфът наниза дебютното си попадение срещу Удинезе (3:1), а в следващия кръг донесе с нови две победата над Дженоа (2:1). Изданието припомня и за интереса на Интер към 22-годишния българин.

В същото време преди няколко дни Проспорт.бг информира, че съвсем скоро Чочев трябва да подпише с нов договор с Палермо. Миналото лято сицилианците привлякоха полузащитника от ЦСКА с контракт за три сезона. Агентът на футболиста Петьо Костадинов бе в Сицилия през тази седмица, като изгледа на живо и равенството 2:2 с Торино.

Както е известно, Монако беше много близо до Ивайло Чочев миналото лято. Забавянето на трансфера на Хамес Родригес в Реал (Мадрид) принуди сделката да поеме в друга посока, независимо че от френския клуб помолиха официално ЦСКА да прояви търпение.