Монако следи изявите на Саидо Бераино. Нападателят на английския Уест Бромич предизвика истински фурор с изявите си от началото на сезона. Именно той донесе победата над Манчестър Юнайтед с 2:1 насред “Олд Трафорд” през септември, с което привлече погледите на елитните клубове в Европа.

Според в. Mirror "монегаските" са готови да платят колкото поискат от УБА. На опашката за стрелеца са още Арсенал и Евертън. Съдбата на футболиста е достойна за приключенски филм. Заплатата на 20-годишния младеж в началото на кариерата му в Уест Бромич е всичко на всичко само 850 паунда на седмица, което са жълти стотинки, като се има предвид какви космически суми прибират футболистите на Острова. За сравнение нападателите на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни и Робин ван Перси получават по 250 000 паунда. За да заработи сумата, равна на дневната заплата на Рууни, на Бераино ще се наложи да се труди няколко години. Действащият договор на Саидо с “дроздовете” изтича през юни 2014 г.

Родителите на футболиста се спасяват от пожарите на гражданската война в своята родина - Бурунди. Веднага след пристигането си в Англия те записват сина си в местна футболна школа. След няколко сезона из долните дивизии младият емигрант пристига в Уест Бромич през миналото лято с трансфер от участника в Чемпиъншип Питърбро.