Аржентинската легенда на футбола Диего Армандо Марадона няма да бъде старши треньор на френския шампион Монпелие. Това обяви президентът на клуба Луис Николен, който отмени насрочената си среща с Марадона за днес и на практика прекрати преговорите с него.

„Той няма да пристигне. Дойде ми до гуша. Невъзможно е да се преговаря само с един негов мениджър. Имаше цели седем, а сега отнякъде се появи и осми. Не може така”, заяви побеснелият Луис Николен в интервю за спортния ежедневник L'Équipe.

За заместник на оттеглящия се в края на сезона Рене Жирар ще бъде търсен френски специалист, но на този етап Николен не пожела да назове конкретни имена. Според френските медии обаче вариантите пред Монпелие са бившият френски селекционер Раймон Доменек, Жан Фернандес и Антоан Комбуаре.

Марадона, който водеше Аржентина на Мондиал 2010 в ЮАР, за последно бе начело на Ал Васъл Дубай до юли 2012 година. След отказа на Монпелие името му е свързвано с швейцарския Сион, който временно се води от играещия треньор Дженаро Гатузо.